Formål

 

Andelsboligforeningen Sleipnersvej består af 33 andelsboliger i tæt lav bebyggelse. For­eningen er stiftet den 18. maj 2006.

Hvorfor navnet Sleipnersvej?

Navnet Sleipner stammer fra den nordiske mytologi. Det er Odins sorte hingst. Sleipner har 8 ben, og den kan løbe stærkt som vinden og bevæge sig lige godt i luften som på jorden.

Ifølge Gylfaginning blev Sleipner født af Loke, der omskabte sig til en hoppe for at lokke jættehingsten Svadilfare væk fra sit arbejde med at bygge muren omkring Asgård.

Slejpner siges at kunne springe over Hels gærde, hvad ingen andre heste kan. Den er den hurtigste af alle heste – og dog… I fortællingen om Rungners død antydes det, at Odin holdt på den forkerte hest, da han sat­sede på Slejpner.

Kvarteret omkring os har også navne efter den nordiske mytologi, f.eks. Thorsvej, Odinsvej, Fenrisvej og Frejasvej. Et opslag på www.krak.dk vil vise, at vi allerede er med på kortet. Der findes også en Sleipnersvej i byerne Frederiksværk, Nykøbing Sj., Randers, Ringsted, Silkeborg, Vejby og Væggerløse.

Foreningen er stiftet med det formål, at erhverve, opføre, eje og administrere del nr. 1 af ejendom­men matr. Nr. 4-f Allerup by, Tuse, beliggende:

Sleipnersvej 1-28, 30, 32, 34, 36 og 38
4300 Holbæk.

Bebyggelsen består af 11 boliger på 106 m2, samt 22 boliger på 85 m2, husene er opført som rækkehuse i røde mursten med rødt tegltag.

Tryk på tegningen for større billede.

Herunder er der eksempler på de to størrelser, boligerne kan variere i indretning.